2014. február 18., kedd

Sminklemosó házilag

Manapság egyre divatosabb, hogy otthon készítsük el kozmetikai termékeinket és ne azokat káros krémeket használjuk, amit a boltokban kapni lehet. Ha tehát nem bízol a krémeidben, akkor egyszerűen el tudod készíteni a saját kozmetikumaidat.
Bőrradírról már esett szó a blogon, jöjjön most a sminklemosó:





Fontosnak tartom leszögezni, hogy nem minden krém teszi tönkre a bőrt, de való igaz, hogy ha nem figyelünk, akkor bele lehet szaladni jó sok olyanba, ami állatkísérletek eredménye és/ vagy kőolajat és más káros anyagokat tartalmaz.

A sminklemosók közül is több félét találhatsz a polcokon, vannak krémes és folyékonyabb állagúak, tejszerűek és áttetszőek. Változó, hogy kinek melyik válik be. Én személy szerint a folyékonyabbakat jobban szeretem.






Alapanyagok:

  • Friss tej, tejföl - magas ásványi anyag tartalmukkal ápolják és feszesítik a bőrödet, zsírtartalmuk miatt zsírhiányos bőrtípusra ajánlott. A vízálló sminket azonban nem távolítják el.
  • Uborka - ki nem ismerné az uborka pakolást. Turmixolva pedig sminklemosásra is alkalmas, csak keverd össze egy kis tejföllel.
  • Banán - magas zsírtartalma miatt kiváló alapanyaga az arcápoló termékeknek. Tejszínnel összekeverve ápoló sminklemosóként használd. Ez a kombináció már a makacsabb sminktermékekkel is elbánhat.
  • Olivaolaj, mandulaolaj, babaolaj - önmagukban is alkalmasak akár vízálló smink eltávolítására is, de kiváló bázisul szolgálnak illóolajos, vitaminos termékek készítésére.
Ha először próbálkozol, érdemes kis mennyiségeket keverni, hogy feleslegesen ne vesszenek kárba az alkotóelemek és fel tudd használni, mielőtt megromlanának. Mivel nincs bennük tartósítószer, így pár hét alatt fel kell használnod, a tej alapúakat pedig még hamarabb. Természetesen ha később nagyobb adagot szeretnél készíteni, akkor tartósítószerrel megnövelheted a minőség megőrzési idejüket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése