2014. január 6., hétfő

Neszeszer - Táska vagy bőrönd?

A sminktermékek megszállottjainak nem ismeretlenek a rúzsokkal, pirosítókkal, púderekkel és szemhéjfestékekkel teli szekrények, fiókok. és bőrönd nagyságú mindenféle tartók. Bele lehet férni egy kis méretű táskába? A válasz, határozott IGEN!


Tudni, hogy melyik termékeket érdemes használni,  és ezeket hogyan kell jól használni, a kulcsa annak, hogy az igényeidhez és a mindennapos használathoz igazodott neszeszered legyen. Most megosztok néhány tippet, hogyan tudod sikeresen és ugyanakkor hasznosan racionalizálni a tartalmát.


1. Megtartsam vagy sem?
Amikor megkérdezed magadtól, hogy egy rúzs vagy púder menjen vagy maradjon, akkor valószínűleg itt az ideje, hogy elváljanak útjaitok. A jó ideje nem használt termékektől érdemes megszabadulni, hogy helyet csinálj az újnak, ami talán jobb befektetés is lesz.


2. Biztos ilyen szaga kell, hogy legyen?
Esély lehet, de a válasz nem. Amikor egy sminktermék megromlik, az első dolog ami megváltozik, az az illata. A rúzsnak például, ha ceruzához hasonló vagy erősen viaszos szaga kezd lenni, akkor biztos, hogy lejárt.
  • Szempilla spirál: 3-6 hónap
  • Tus: 6 hónap
  • Alapozó: 6-12 hónap
  • Szájfény: 1 év
  • Korrektor: 1 év
  • Rúzs: 2 év
  • Körömlakk: 2 év
  • Por állagú termékek (szemhéjpúder, pirosító stb.): 2 év
Ha a fiókjaid tele vannak termékekkel, és már nem emlékszel mikor vetted őket, akkor próbáld ki a "szag-tesztet". Ez nagyon sokat segíthet, hogy mit tarts meg és mit kell kidobni.

3. Válaszd ki a sajátod.
Mindig van néhány sminktermék, amit minden nap használsz. A legalapvetőbbek: alapozó, korrektor, bronzosító, pirosító, szempilla spirál, szájfény vagy rúzs. Ezekből a termékekből csak egyet tarts meg, mégpedig a kedvenc árnyalatodban.


A fenti 3 pont megkönnyítheti az életedet, hogy elférj egy hétköznapra méretezett kis táskában és ne kelljen reggelente negyed órát a megfelelő szemhéjpúder keresésével töltened.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése