2014. január 3., péntek

Buli utáni regenerálás

Ha már túlélted az elsejét és sikerült a macskajajt messze űzni, akkor érdemes egy kis figyelmet fordítani az arcbőrödre is.

Az alkohol nem csak a szervezetedet dehidratálja, hanem a bőrödet is, épp ezért fontos a víz fogyasztás. Sajnos a különböző cukrozott italok nem igazán alkalmasak erre, szóval muszáj lesz rákapni a sima vízre, ha tényleg ruganyos bőrt szeretnél.
Mivel a bőr felső rétegében a sejtek víz hatására megduzzadnak, így a bőr is simábbnak, feszesebbnek tűnik. Elég egyértelmű, hogy a száraz bőr meg épp az ellenkezője.

Mit tehetsz, hogy újra fiatalos és ruganyos legyen a bőröd? Íme 4 egyszerű tipp:
  • fogyassz naponta 3 liter vizet - ha elosztod az ébren töltött órákra, akkor kb. minden órában 1 pohár víznek felel meg
  • méregtelenítés - szaunázz egy kiadósat, ha teheted. Az izzadsággal rengeteg méreganyag távozik, amitől a bőr is visszanyeri friss állapotát.
  • Inhalálás - vízgőzzel meg tudod könnyíteni a mitesszerek eltávolítását és a pakolásban lévő hatóanyagok is jobban beszívódnak.
  • párásíts a lakásban - ez nem csak a nyálkahártyának jó, de a bőr a levegőből is képes valamennyi vizet felvenni
Plusz egy tipp: mosakodáskor egy törölközőt tegyél minél hidegebb vízbe, csavard ki és azonnal tedd az arcodra. A hideg víztől biztos, hogy felébredsz és ugyan így a bőröd is. Plusz, ha keveset aludtál, akkor lelohasztja a puffadást ;)
Egészségünkre! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése